Inhoud van de 8-weekse training

Tijdens de training leer je je eigen 'automatische piloot' herkennen, je leert omgaan met hindernissen in je leven en je bewust te zijn van je ademhaling.
Ook leer je aanwezig te zijn bij wat zich afspeelt op het moment, het toe te laten en er mee om te gaan. Je krijgt aanwijzingen over hoe je je gedachten kunt sturen en hoe je het beste voor jezelf kunt zorgen.
Uiteindelijk is het belangrijk dat je het geleerde ook in de praktijk kunt brengen, zodat je in toekomstige stressvolle situaties gebruik kunt maken van de vaardigheden die je tijdens de mindfulness training hebt opgedaan.

  • De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur.
  • De vaardigheden worden ook thuis geoefend en nemen ongeveer een half uur tot een uur per dag in beslag.
  • Tijdens de schoolvakanties is er geen training.
  • Voorafgaand aan de training vindt er een (telefonische) intake plaats.
  • De groep bestaat uit minimaal 3 en maximaal 12 deelnemers.

Aanbevelingen van deelnemers


Ik was vrij cynisch over het mediteren. Dit heb ik bijgesteld :)

Evelyne

Hele prettige en leerzame training, dit zou je iedereen gunnen, dan was alles vreedzamer. Bewustwording doet meer dan ik van te voren kon inschatten.

Merith

Ik ben heel tevreden over de manier waarop de training werd aangeboden. Corine, ik kon merken dat je veel kennis en ook (levens)ervaring hebt, waardoor ik je zeer bekwaam vind in het begeleiden van de groep. Dank je wel!

Iris

Zeer waardevolle training, bijzondere woensdagochtenden qua rust, sfeer en aandacht. Dank je wel!

Reinette

Dank Corine, voor de prettige manier waarop jij deze training hebt geleid. Je wist in een korte tijd een veilige en intieme setting te creëren; ideale omstandigheden om deze training te volgen. Je wist ook op een fijne manier met de groep te reflecteren op een oefening, je gaf oprecht aandacht aan de deelnemers. Veel dank, succes en geluk.

Edwin


Wat is mindfulness?

Mindfulness is aandachtstraining. Het is een combinatie van eeuwenoude kennis uit de Yoga en het boeddhisme met moderne wetenschap en psychologie. Door Mindfulness krijg je een andere relatie met je gedachten en emoties. Je leert er afstand van nemen zodat je perspectief verandert en je situaties feitelijker kunt zien.

Is het iets voor mij?

Mindfulness is voor veel mensen geschikt en toegankelijk. Mindfulness oefeningen doe je gewoon zittend op een stoel, op een yogakussen, maar ook lopend of staand. Je leert het in je dagelijkse leven toepassen, thuis, op je werk en zelfs onderweg.
Mindfulness is voor alle leeftijden.